KI, KTH och SLL genomför en unik satsning med målet att skapa ett världsledande kluster inom klinisk innovation. En fundamental del i klustret utgörs av fellows: starka och drivande individer med en djup förståelse för klinikens och den medicintekniska industrins villkor.

Sjukvården i västvärlden står inför stora utmaningar drivna av såväl demografi som kostnadsutveckling och ny teknik. Tekniken är och kommer att vara ett avgörande inslag för hur vården utvecklas, organiseras och effektiviseras. Den medicintekniska industrin, varav den svenska idag omsätter omkring 67 miljarder SEK årligen, har de senaste 15 åren varit en av världens mest lönsamma branscher alla kategorier. Såväl industrin som vården efterfrågar personer med gränsöverskridande kompetenser inom medicin, teknik och organisation. Clinical Innovation Fellowships är ett svar på detta.
Johan Tegin, Fellow 2010/2011 tilldelas sitt diplom av Harriet Wallberg-Henriksson (rektor KI), Peter Gudmundsson (rektor KTH) och Erik Pineiro (studierektor Clinical Innovation Fellowships).

EN UNIK IDÉ
Clinical innovation Fellowships är det första i sitt slag i Sverige. Målet med satsningen är att identifiera och utbilda framtidens ledare för medicinteknik-industrin, sjukvården eller det egna företaget och att samtidigt bidra till utvecklingen av Stockholms Hälso- och Sjukvård.

VI SÖKER DIG som är driven, kunnig och kreativ och har ett stort intresse för kliniska innovationer. Deltagarna handplockas för att skapa team med fyra personer i varje som motsvarar kompetenser inom teknik, medicin/ klinik och organisering/ management. Till de åtta personer som blir utvalda erbjuder vi stipendier eller lön och ett program som ger dem:

  • Ett av Europas mest kvalificerade NÄTVERK inom klinisk innovation. Som fellow kommer Du att träffa och arbeta med flera av de mest tongivande personerna inom området klinisk innovation i Stockholmsregionen.

  • Gedigen KUNSKAP och praktisk ERFARENHET OM KLINISKA INNOVATIONER. Dagens sjukvård står inför stora utmaningar: ökande patientunderlag (nya sjukdomar som kan behandlas, åldrande befolkning, mm) och hårdare ekonomiska ramar ställer sjukvården i ett läge där innovation och utveckling blir allt mer centrala.

  • Möjligheten att visa och utveckla din förmåga att ta fram NYA LÖSNINGAR för verkliga kliniska behov. Vid Biodesign Fellowships, Stanford University, som är vår inspirationskälla, har alla team hittills erhållit åtminstone ett patent. Ett flertal innovationsförslag från fellows har även resulterat i att fellows startat nya egna företag.


... ...
CTMH samarbetar med Stanford BioDesign Innovation Fellowships, som drivs sedan 2003.

Läs mer om programmet


Ladda ner informationsbroschyren Ladda ner flyer.
... ...

... ...
Varje år antas åtta-tolv nya personer till programmet. Ansökningsperioden för CIF 15-16 är 2 feb - 13 april 2015.

Läs mer om ansökningsprocessen
... ...

... ...
AKTUELLT
Ansökansdeadline är 13 april! Sök via denna länk Läs mer här eller kontakta för mer information.

Klicka här för att veta mer om årets team.
... ...